Online catalogus

Het programma Wij&Wadvogels

Dit is een meerjarige samenwerkingsprogramma dat bestaat uit meerdere deelprojecten. Dit is verdeeld over drie sporen om zo breed mogelijke impact te maken.

1. Fysieke maatregelen door aanleg en inrichten van nieuwe locaties voor allerlei soorten vogels en/of versneld herstel van bestaande locaties, zowel binnen- en buitendijks. Deze maatregelen leiden veelal tot ander beheer.

2. Gedragsverandering door mensen bewust te maken van de negatieve gevolgen van verstoring. Dit gebeurt met gedragsbeïnvloeding, communicatie en voorlichting, zowel gericht op het brede publiek als op specifieke hoog-prioritaire gebieden.

3. Kennis vergaren en uitwisselen door het goed meten van de effectiviteit van maatregelen. En door opbouw en vastleggen van bewezen beschermingsmaatregelen (conservation evidence) en actieve (inter)nationale kennisuitwisseling; leren door doen.

Programmaplan en samenvatting Wij&Wadvogels

Rapporten en verslagen Wij&Wadvogels fase I

Een overzicht van alle opgeleverde verslagen, rapporten en wetenschappelijke artikelen van Wij&Wadvogels fase I. Zodra het programmateam een verslag afrondt, komt het in deze online catalogus. 

Rapporten 'pilot handelingsperspectief broedsucces vastelandskust' (deelproject 3.5 fase I)

Rapporten en verslagen Wij&Wadvogels fase II

 


Over Wij&Wadvogels

Wij&Wadvogels is een meerjarig samenwerkingsprogramma dat zich richt op het herstel van gezonde wadvogelpopulaties. Het programma bestaat uit concrete maatregelen op plaatsen waar vogels broeden en rusten. We maken mensen bewust van de negatieve gevolgen van verstoring. Ook vergaren en wisselen we kennis uit en meten we de effectiviteit van maatregelen.

Zeven natuurorganisaties werken samen aan het herstel van gezonde vogelpopulaties in het Waddengebied: Het Groninger Landschap, It Fryske Gea, Landschap Noord-Holland, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland en de Waddenvereniging. Wij&Wadvogels wordt financieel mogelijk gemaakt door het Waddenfonds, de Europese Unie’s NextGenerationEU, het ministerie van LVVN, het Investeringskader Waddengebied, de provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen, Rijkswaterstaat en Beheerautoriteit Waddenzee.